Hilpeä heinäkuu on monin tavoin ainutlaatuinen kulttuuritapahtuma

Kuhmossa kesä on lasten ja kulttuurin juhlaa!

Kuhmolaiset kulttuuritoimijat ovat jälleen yhdistäneet voimansa ja koonneet peräti 80 tapahtuman mittaisen Hilpeän heinäkuun kaikkien kuhmolaisten ja täällä käyvien riemuksi. Vilskettä riittää heinäkuun jokaiselle päivälle.

Hilpeä heinäkuu järjestetään nyt jo 13. kerran ja se on saavuttanut täkäläisten lapsiperheiden vankan suosion. Monipuolinen ohjelma, ilmaiset tai vähintään edulliset tapahtumat sekä helppo osallistuminen ovat todellisia valtteja, kun kyse on lasten kulttuuritapahtumasta. Tästä tarjonnasta koko Kuhmon, ei ainoastaan tapahtuman työryhmän, tulee olla ylpeä.

Kuhmo on kesätapahtumien suhteen aivan omassa kastissaan, sillä missään muussa tämän kokoluokan kaupungissa ei ole kolmea erillistä kulttuurifestivaalia. Niiden ja lukuisten muiden tapahtumien pohjalta on ollut hyvä rakentaa neljäs festivaali, Hilpeä heinäkuu. Tämä onnistuu siksi, että Kuhmossa on päätetty jo vuosia sitten tehdä yhdessä töitä kulttuurin ja elävän kaupungin eteen. Omia ideoita piilotellen ja muille kyräillen ei tähän olisi päästy.

Ainutlaatuista on myös tapahtuman pitkä kesto ja edullisuus. Suomessa ei liene toista yli kuukauden mittaista lastentapahtumaa, joka tarjoaa ohjelmaa kaikkina päivinä. Lähes 4/5 tapahtumista on lisäksi ilmaisia ja loputkin erittäin edullisia. Kuhmossa tähän on totuttu, mutta kesävieraat jaksavat ihmetellä asiaa. Tästäkin voisimme koko kaupungin voimin olla ylpeitä ja levittää sanaa muualle Suomeen.

Juminkeko, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuhmo-talo, Luontokeskus Petola ja Musiikkijuhla Sommelo sekä monet ohjelmaa mukaan tarjonneet toimijat toivottavat kaikki tervetulleiksi Hilpeään heinäkuuhun.