Hilpeä heinäkuu siirtyy vuodella

Kulttuuritapahtumien järjestäjät ovat jo hyvän aikaa pohtineet tulevaa kesää koronan varjossa. Eilen saatiin tieto siitä, että yli 500 hengen tilaisuudet on peruttu heinäkuun loppuun saakka. Hilpeässä heinäkuussa kävijöitä on luonnollisesti vähemmän, mutta tapahtuman järjestämisessä on silti hankaluutensa.

Vielä ei tiedetä, miten pitkään rajoitetaan yli 10 hengen tapahtumia. Siksi useimmat yhdistykset ja muut järjestäjät eivät tällä hetkellä pysty toimimaan normaalisti eivätkä myöskään ole valmiita ideoimaan tulevaa kesää.

Tapahtumaan oman panoksensa tuoneet Kuhmon Kamarimusiikki ja Musiikkijuhla Sommelo ovat siirtyneet kesään 2021. Kuhmon kaupungin kulttuuritoimi, museot ja kirjasto odottavat virallisia ohjeita ja noudattavat niitä. On todennäköistä, että toiminta ei ole normaalia vielä heinäkuussa. Kovin suuriin panostuksiin ei siksi ole mielekästä lähteä.

Hilpeän heinäkuun pääjärjestäjät ovat hallunneet viranomaisten ohjeistusta ja edetä varoen. Nyt varovaisuus tarkoittaa, että Hilpeän heinäkuun järjestäminen jää vuodeksi tauolle. Luodaan hyvää mieltä ja hilpeyttä toisilla keinoin ja kerätään voimia koronan jälkeiseen aikaan.